Roastbeef s domácí zauzenou majonézou

Hovězí maso patří mezi potraviny nejbohatší na železo. Vychutnejte si tentokrát Roastbeef s majonézou, který pro Vás připravil šéfkuchař Martin Kortus.

Suroviny

  • 600g nízký roštěnec
  • 100mI žloutky
  • sůl a černý pepř
  • 125ml uzený olej
  • 10ml vinný ocet
  • 150ml rostlinný olej
  • 20g hnědý cukr

Postup přípravy

Očištěné maso osolíme, opepříme a posypeme hnědým cukrem. Zprudka ope-čeme ze všech stran na pánvi a necháme péct v troubě při 85°C po dobu, než maso dosáhne vnitřní teploty 52°C, kterou zjistíme vpíchnutím kuchyňského teploměru.

Na přípravu majonézy si připravíme žloutky, které začneme šlehat s octem, solí a pepřem do husté bílé pěny a poté pomalu vléváme směs uzeného a rostlin-ného oleje až do doby, než majonéza získá potřebnou hustotu. Po vyšlehání dochutíme limetkovou šťávou.

Leave a reply