Čokoládové suflé

Železo v jídle není jen o hovězím, ale samozřejmě i o čokoládě. Připravte pro svůj mlsný jazýček čokoládové suflé, o jehož recept se postaral Martin Kortus.

Suroviny

  • 135 g čokoláda 75%
  • 68 g žloutků
  • 112 g bílků
  • 140 g mouky
  • 7 g soli
  • 98 g cukru
  • 188 ml mléka

Postup přípravy

Smícháme mouku, máslo a sůl. Mléko a cukr (75 g) zahřejeme na bod varu. Přidáme směs mouky, másla a soli a čokoládu, kterou rozpustíme a zapracuje-me do těsta. Přidáme žloutky, které zapracujeme do těsta. Bílky vyšleháme se zbytkem cukru (28g) a opatrně smícháme s čokoládovou směstí. Napiníme misky, které jsme vytřeli máslem a vysypali cukrem. Dáme do trouby a pečeme na 190°C, 17 minut.

Leave a reply