Čočkový salát s fíky a gorgonzolou

Tentokrát jsme pro vás s šéfkuchařem Martinem Kortusem připravili recept na čočkový salát, který oslní italskými tóny gorgonzoly a fíků.

Suroviny

  • kvalitní čočka z Umbrie
  • olivový olej
  • panchetta
  • mrkev
  • celer
  • petržel
  • zeleninový vývar
  • sůl, pepř, cukr
  • ocet z bíloho vína
  • čerstvé fíky
  • gorgonzola dolce

Postup přípravy

Kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na jemno. Lehce orestujeme na oli-vovém oleji společně s panchetou. Přidáme čočku a zalijeme zeleninovým vývarem. Dochutíme solí a pepřem a vše uvaříme „al dente”. Čočku rozpro-střeme na velký plech a necháme vychladnout. Poté dochutíme octem a cuk-rem. Zlehka promícháme s nakrájenými čerstvými fíky a gorgonzolou.

Leave a reply