Vepřové paté

Vepřové paté je další recept, který jsme pro vás připravili s šéfkuchařem Janem Kracíkem z restaurace Pot Au Feu. Vepřové je vydatným zdrojem železa a zajímavý recept, kterému dodává šťávu také bílé víno a sherry potěší milovníky masitých pokrmů.

Suroviny

  • 250 g vepřových jater
  • 1 bílá cibule
  • 100 ml bílého vína
  • 100 ml Smetany 33%
  • 50 ml Kuřecí vývar
  • 1 lžíce sherry
  • Sůl, pepř
  • 50 g másla

Postup přípravy

Na pánvi rozehřejeme máslo, přidáme najemno krájenou bílou cibuli a orestujeme do sklovita. Játra nakrájíme na kousky
a přidáme k cibuli, ochutíme solí, pepřem a orestujeme. Zalijeme bílým vínem a necháme odpařit, přidáme vývar a též
zredukujeme. Na konec smetanu, provaříme a celou směs dobře rozmixujeme.


Směs přendáme do sklenic s uzávěrem a necháme přes noc v lednici. Podáváme s opečeným chlebem, bagetou a
cornishons.

Leave a reply