Ragú z hovězího krku a sušených hříbků

ragu - jidlo se zelezem


Ingredience

  • 1kg vyzrálého hovězího krku
  • 2 červené cibule
  • 200 ml červeného vína
  • 80 g vepřového sádla
  • 100 g sušených hřibů (přes noc namočených v 1/2 l vody)
  • Rozmarýn, sůl, pepř, bobkový list, česnek

Příprava


Hovězí krk nakrájíme na kostky cca 4 Cm, ochutíme solí a pepřem, orestujeme v litinovém hrnci na sádle do zlatova.
Během restování si nakrájíme na jemno červenou cibuli a po vyjmutí masa v tom samém hrnci připravíme základ do
světlé hnědo červené barvy. Maso vložíme zpět do základu a znovu lehce orestujeme, zalijeme červeným vínem,
přidáme třený česnek, bobkový list a necháme víno odpařit. Následně vložíme sušené hříbky a zalijeme vodou z
namáčení.
Přikryjeme poklicí a pomalu dusíme v troubě na 150 C do zkřehnutí cca 90 min, podáváme s bramborovým nebo
zeleninových pyré a nasekanou hladkolistou petrželí.

Leave a reply