Brokolicový koláč a salát z červeného zelí s křenem

Brokolicový koláč

Ingredience

  • 3 lžíce extra virgin olivového oleje
  • 1 šalotka
  • 1 pórek
  • 1 brokolice
  • 2 vejce
  • 100 ml Smetany 30%
  • 2 stroužky česneku
  • 100 g sýra Parmesan
  • Listová Petrželka, pažitka

Příprava

Brokolici rozdělíme na růžičky a blanšírujeme 3 min v dobře osolené vodě. Schladíme v ledové vodě, necháme dobře
okapat na utěrce a na drobno nakrájíme. Šalotky, česnek a bílou část pórku nakrájíme na slabé plátky a restujeme na
olivovém oleji do změknutí – cca 5min a přidáme do mísy s brokolicí. Smetanu smícháme s vajíčky, nastrouhaným sýrem
(část si nechte na posypání) a nakrájenou pažitkou a listovou petrželkou a dobře promícháme se zeleninou. Ochutíme
solí a pepřem, přendáme do olejem vymazané dortové formy, posypeme sýrem a vložíme do trouby na 160 C a pečeme
30min. Před podáváním necháme koláč 5 min vychladnout.

Salát z červeného zelí s křenem

Ingredience

  • 1kg Hlávkové červené zelí
  • 100g Čerstvý křen
  • 2 lžíce bílého vinného octa
  • 1 lžíce třtinového cukru
  • Sůl
  • Listová Petrželka
  • Olivový olej

Příprava

Zelí nakrájíme na slabé nudličky nebo nakrouháme pomocí elektrického kráječe, přidáme nastrouhaný křen a listovou
petrželku, dochutíme octem, olivovým olejem, solí a cukrem, dobře promícháme a před podáváním vychladíme.

Leave a reply